top of page

SAMLIV

Parterapi

Har dere gått dere litt fast og havnet i negative samspillsmønstre? Sammen finner vi nye veier! Jeg har lang erfaring og jobber fritt og eklektisk. Jeg bruker både en emosjonsbasert og en kognitiv innfallsvinkel, avhengig av de konkrete problemstillinger. Først og fremst blir jeg kjent med akkurat dere, og tilrettelegger i forhold til hva jeg tenker at dere trenger. 

Rådgivning ved brudd.

Noen ganger kan vi komme til at vi må gå hvert til vårt. Om dere har barn sammen kan bruddprosessen kreve særlige hensyn, både rent praktisk og emosjonelt. Da kan det være bra å ha en nøytral person som støtter og veileder dere litt på veien. Kanskje er du den ene av to som vurderer brudd, og ønsker hjelp til å ta din egen beslutning. Kanskje er dere to som tenker det samme, men er usikre på om beslutningen er riktig. Når skal man kjempe videre, og når skal man slippe tak? Vi sorterer, og jeg hjelper deg eller dere med en bevisstgjøring i beslutningsprosessen. 

 

Som parterapeut møter jeg dere der hvor dere står, og sammen ser vi på hva dere trenger. Jeg anbefaler alltid at vi først møtes for en vurderingstime hvor vi blir enige om hva dere vil ha mest nytte av for veien videre. Jeg utarbeider en spesialsydd bestilling for akkurat dere. 

 

I menyen under kan dere se nærmere på et av mine mer spesialiserte konsepter. Ta en titt!

PREP Kommunikasjonskurs og parsamtaler

PREP står for Prevention and Relationship Enhancement Program og er et forebyggende program som styrker samliv. PREP ble skapt i USA, og blir stadig videreutviklet på bakgrunn av ny forskning. Programmet er oversatt og bearbeidet for norske forhold av Modum Bad, hvor jeg har fått min sertifisering. PREP samlivskurs hjelper par til å ha større glede av forholdet sitt og gir verktøy til å forbedre kommunikasjonen. Studier viser at par som har gått på PREP samlivkurs har opptil 50 prosent større sannsynlighet for å forbli i parforholdet og være tilfreds med det, enn par som ikke har fått denne kunnskapen og treningen. 

Målet er at dere skal kjenne igjen hva slags konflikter som kan skade forholdet, og lære grep som kan tas for å forebygge, forbedre kommunikasjonen og løse problemer.  Kurset passer for alle og anbefales før eventuelle utfordringer i forholdet skulle oppstå. Evalueringer viser at deltagere er svært fornøyde med utbyttet av kurset uavhengig av alder og fase i forholdet. (Kilde: Modum Bad)

Dersom dere som par ikke ønsker å delta på kurs sammen med andre par, skreddersyr jeg gjerne et opplegg med parsamtaler basert på PREP-prinsippene. Vi møtes for en vurderingssamtale hvor vi sammen ser på de områder dere kan trenge å styrke, så blir vi enige om opplegg og antall timer. Dere vil få oppgaver som dere kan jobbe med mellom disse timene, og vi evaluerer for hvert nytt møte. 

Om meg

Ved siden av mitt kliniske virke har jeg jobbet mye med formidling av faget mitt. Jeg har vært programleder og manusforfatter med egen samlivsserie i TV, jeg har vært sex- og samlivsspaltist i VG Helg og andre aviser og magasiner. Jeg har reist rundt og holdt foredrag og truffet folk fra hele landet. Jeg har skrevet bøker og kronikker om temaer som opptar meg, og jeg har vært mye brukt som fag-kommentator i de forskjellige medier. ​

Jeg er utdannet psykolog ved universitetet i Tromsø (2003). 

Jeg er utdannet rettssakkyndig i regi av Norsk Psykologforening i Oslo (2019).

 

Jeg har dybdekompetanse i sexologi, og jeg er sertifisert PREP-instruktør (Prevention and Relationship Enhancement Program) / parterapeut. 

Gjennom mange års praksis i Oslo har jeg jobbet med klienter fra de fleste verdenshjørner. Dét har lært meg enormt mye! Jeg har vært vitne til hvordan vi mennesker med litt mot og innsats kan skape oss et godt og berikende liv, selv ved svært forskjellige utgangspunkt. Vi kan utvilsomt komme langt på egen hånd, men med litt hjelp og støtte kan vi ofte komme lengre enn vi trodde var mulig. 

Høsten 2023 kom jeg tilbake til Tromsø og åpnet mitt nye kontor på Vervet. Det har gått over all forventning, og mange mennesker fra hele regionen har funnet veien til meg. Jeg prøver dog alltid å holde av litt plass og ha ledige timer til de som måtte trenge rask hjelp. Mitt ønske er å kunne tilby lett tilgjengelig hjelp til de som måtte trenge det - når de trenger det.

Om du ikke bor i nærheten og har mulighet til å komme til mitt kontor, tilbyr jeg online timer, og du kan treffe meg på video der hvor du er. 

 

Så er det også mange som kommer til meg som ikke erfarer betydelige problemer av noe slag, bortsett fra de små og store utfordringer livet kan by på for oss alle. De ønsker bare et refleksjonsrom hvor vi jobber med sortering og håndtering, gode livsverktøy. Det kan være fint med et lite pusterom, en tid man setter av til seg selv, for fokus på egenutvikling og livskvalitet. Da er Life Coaching et godt alternativ. Uansett hva dine behov og målsettinger måtte være, er du hjertelig velkommen. 

Ta kontakt i dag, så finner vi et tidspunkt for et første møte!

Mvh Kristin Spitznogle 

PS. Her kan du lese et portrettintervju som den norske Psykologforeningen gjorde med meg: 

https://psykologtidsskriftet.no/intervju/2010/10/infotainer?redirected=1&fbclid=IwAR32rHpX3WY5gTgYNROpiEMWj7zC8xg751cW40goHaGYySPkSod4EmlbrBE

Foto: CF Wesenberg

My Approach
bottom of page